Ultrabook računari sve popularniji

Izvor: Dzungla.org, 26.Okt.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ultrabook računari sve popularniji

Intel predviđa da će nova klasa laptop uređaja, ultrabook računari, do kraja godine dostići udeo od 40 posto laptop tržišta.

Analitičari smatraju da je to moguće, ali samo ako se cene značajno snize, i to na nivo onih po kojima se sada nude klasični laptop računari.
Radi se o ultra tankim, laganim računarima, Acer i Asus nedavno su predstavili svoje modele, a tu kategoriju spada i MacBook Air. Početne cene sada dostupnih modela kreću se od oko hiljadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << dolara.
Navin Šenoj, potpredsednik Intela, kaže da će do pada cena sigurno doći, ali da se to ne može desiti tokom noći.
'I kada bismo delili čipove besplatno, ne bismo mogli da dođemo do cene koju želimo ako ne sarađujemo sa ostatkom industrije', rekao je on za agenciju Rojters.
Sa druge strane, objavljen je izveštaj analitičke kompanije ABI Research po kome je jedna druga vrsta prenosivih računara, netbook računari, opala u drugom kvartalu ove godine u odnosu na prethodni.
( Izvor: B92 )
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.