Smanjiće se zalihe ekrana osetljivih na dodir

Izvor: B92, 08.Jul.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjiće se zalihe ekrana osetljivih na dodir

Intel predviđa da će povećana potražnja za tablet uređajima i pametnim telefonima imati za posledicu smanjenje zaliha ekrana osetljivih na dodir, objavio je Blumberg.

To se dešava u vreme kada sve veći broj proizvođača uvodi ekrane osetljive na dodir i na PC računare.

Da bi obezbedio da proizvođači PC ne ostanu bez zaliha, taj proizvođač čipova je prošlog meseca saopštio da je pristao da plati grupi od četiri tajvanske kompanije za obezbeđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaliha tih delova.

Intelovi sporazumi odražavaju problem da se dođe do glavnih komponenti, jer se predviđa da će tržište tablet uređaja biti povećano za 48 odsto, na 66,4 milijarde dolara 2012. godine, objavila je istraživačka kompanija DisplaySearch.

Analitičari istraživačke kompanije "IHS ISuppli" predviđaju da će 2015. godine tableti, s oko 314 miliona isporuka, premašiti laptopove.

Predviđa se i da će, kako je objavio "IHS ISuppli", smartfoni zabeležiti rast od oko 22 odsto i dostići 1,27 milijardi komada 2016. godine.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.