OS X Mountain Lion za Intel Mac Pro

Izvor: ITsvet.com, 29.Jul.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OS X Mountain Lion za Intel Mac Pro

Pojavila se nova procedura koja omogućava korisnicima starijih i nepodržanih Mac Pro 1.1 i 2.1 računara da pokreću Mountain Lion. Kada je Apple inicijalno objavio OS X Mountain Lion prvobitno je naglašeno da neće biti dostupan za određene starije modele usled različitih modifikacija po pitanju grafike ali i drugih prepreka. Ovih dana objavljena je i procedura na netkas.org koja potvrđuje i da stariji sistemi mogu pokretati Mountain Lion i tako što će prvo biti obezbeđeno upgrade-ovanje grafičkih kartica a zatim korišćenjem emuliranog –bitnog EFI firware-a koji se obično koristi za učitavanje i upravljanje višestrukim operativnim sistemima na PC hardveru.
Pogledaj vesti o: Intel,   Apple

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Brzi Mountain Lion upgrade

Izvor: ITsvet.com, 30.Jul.2012, 10:45

Za Mountain Lion upgrade može trajati najkraće trinaest minuta dok najduže može trajati jedan sat, navodi se u saopštenju firme Tekserve. Ova firma sebe naziva najvećom nezavisnom Apple prodavnicom, a njeni zvaničnici tvrde da su do ovih podataka došli instaliranjem Mountain Lion upgrade-a na...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.