Novi tablet čip

Izvor: ITsvet.com, 16.Apr.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi tablet čip

Kompanija Intel je nedavno obelodanila informaciju da radi na razvoju još jednog čipa nove generacije za tablet računare koji nosi naziv „Cloverview“ kao deo tekuće stragije da se njeni Atom procesori načine još efikasnijim po pitanju potrošnje. Ove informacije obelodanjene su u toku govora održanog u toku Intel Developer Forum-a u Pekingu. Pomenuti čip će biti izrađen korišćenjem 32nm proizvodnog procesa koji će značajno uticati na smanjenje potrošnje električne energije, naglasio je Doug Davis, generalni direktor Intel-ovog odeljenja za netbook i tablet uređaje. Cloverview će se tako pridružiti 32nm Atom baziranim čipovima na čijem razvoju Intel takođe radi.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budući Intel Netbook

Izvor: ITsvet.com, 17.Apr.2011, 11:35

Tek što je Intel najavio svoj najnoviji Atom čip za tablet računare, predstavljena je nova generacija Cedar Trail Atom procesora namenjenih za netbook uređaje koji će se naći u prodaji u vreme ovogodišnjih Božićnih i novogodišnjih praznika. Intel je nove netbook računare nazvao na osnovu sledeće...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.