NVIDIA Tegra za super-računare

Izvor: ITsvet.com, 16.Nov.2011, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVIDIA Tegra za super-računare

NVIDIA Tegra čipovi će po prvi put pokretati super-računare, što je još jedan dokaz u prilog tome da se ARM sve više ubacuje na Intel-ovu teritoriju. Ovaj proizvođač čipova najavio je u toku jučerašnjeg dana da Supercomputing Center koji se nalazi u Barseloni radi na razvoju novog hibridnog super-računara koji će po prvi put kombinovati energetski efikasne NVIDIA Tegra procesore, bazirane na ARM čip arhitekturi, sa NVIDIA grafičkim obradnim jedinicima. Ovaj centar razvija sistem koji je dva do pet puta energetski efikasniji u poređenju sa današnjim računarskim sistemima visokih performansi. Treba naglasiti da većina današnjih super-računara koristi Intel procesore.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

NVIDIA Tegra za super-računare

Izvor: Vesti-online.com, 17.Nov.2011, 11:00

NVIDIA Tegra čipovi će po prvi put pokretati super-računare, što je još jedan dokaz u prilog tome da se ARM sve više ubacuje na Intel-ovu teritoriju...Ovaj proizvođač čipova najavio je u toku jučerašnjeg dana da Supercomputing Center koji se nalazi u Barseloni radi na razvoju novog hibridnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.