MSI Cubi – mini PC računar nove generacije

Izvor: ItRešenja.com, 23.Mar.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSI Cubi – mini PC računar nove generacije

U okviru mini-PC serije računara MSI je predstavio novo rešenje u vidu malenog Cubi modela. U pitanju je računar koji uz kompaktne dimenzije donosi i Intelove procesore nove generacije iz Broadwell serije, te ga odlikuje veoma mala potrošnja, zahvaljujući čemu lako može da pronađe primenu na najrazličitijim mestima.

Kako navodi proizvođač, Cubi je spakovan u u kućište zapremine 0,45 litara, sa dimenzijama koje iznose 115 x 111 x 135 milimetara, a možete birati između crne >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << i bele varijante. Ponuđene su različite konfiguracije zasnovane na Intelovim 14nm procesorima Broadwell serije koji troše maksimalno 15W. Tako se možete odlučiti za Celeron 3205U sa kojim dolazi osnovna verzija Cubi računara, a opciono se mogu birati i Pentium 3805, Core i3-5005U, te najjača opcija sa Intel Core i5-5200U procesorom. U paketu dobijate i Intel HD grafiku koja je inegrisana u CPU, što je za ovu vrstu računara sasvim očekivano ali i dovoljno.

Standardna ponuda donosi i 2GB DDR3L 1600 radne memorije, uz mogućnost proširenja do maksimalnih 8 GB DDR3L RAM-a brzine 1.600 MH, dok po pitanju skladišnog prostora MSI nudi 64-gigabajtni mSATA SSD disk, a ukoliko vam treba veći kapacitet postoji i mogućnost ugradnje dodatnog 2,5-inčnog HDD ili SSD diska.

Na polju povezivanja raspoloživa su po dva USB 3.0 porta sa prednje i zadnje strane računara, kao i po jedan HDMI, LAN, audio i mini DisplayPort konektor. Podržani su i Wi-Fi i Bluetooth standardi za bežičnu konekciju, te jedino možda nedostaje čitač memorijskih kartica.

Više informacija o ovom zanimljivom mini-PC računaru možete saznati na internet stranici proizvođača.

Izvor: IT Market
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.