Intel redefiniše tranzistore

Izvor: ITsvet.com, 05.Maj.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel redefiniše tranzistore

Kompanija Intel danas je objavila otkriće značajno za evoluciju tranzistora, osnovnog elementa moderne elektronike. Po prvi put od pronalaska tranzistora pre 50 godina, u široku proizvodnju ući će tranzistori sa trodimenzialnom strukturom. Intel će u proizvodnju uvesti revolucionarni 3-D tranzistor nazvan Tri-Gate, prvi put predstavljen od strane Intela 2002 godine. Tranzistor će biti sastavni deo čipova nazvanih “Ivy Bridge”, a primenjivaće se 22 nanometarska tehnologija izrade. Nanometar je milijarditi deo metra. Trodimenzionalni Tri-Gate tranzistori predstavljaju fundamentalni prelazak sa dvodimenzionalne strukture tranzistora.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Intel uvodi 3D tranzistore u sledeću generaciju čipova

Izvor: Mikro - PC World, 05.Maj.2011

Intel je svoju tehnologiju proizvodnje čipova unapredio trodimenzionalnim tranzistorima koji bi personalne i tablične računare i pametne telefone mogli učiniti bržim i energetski efikasnijim. Kompanija je u sredu objavila da će čipove s 3D tranzistorima početi komercijalno da proizvodi u drugoj...

Nastavak na Mikro - PC World...

Intel redefiniše tranzistore uz pomoć nove 3-D strukture

Izvor: Economy.rs, 05.Maj.2011

Kompanija Intel danas je objavila otkriće značajno za evoluciju tranzistora, osnovnog elementa moderne elektronike. Po prvi put od pronalaska tranzistora pre 50 godina, u široku proizvodnju ući će tranzistori sa trodimenzialnom strukturom.

Nastavak na Economy.rs...

'Intel' uvodi u proizvodnju 3D tranzistore (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Maj.2011

Kompanija "Intel" danas je objavila da će prvi put od pronalaska tranzistora pre 50 godina, u široku proizvodnju ući tranzistori sa trodimenzionalnom strukturom. "Intel" će u proizvodnju uvesti revolucionarni 3-D tranzistor nazvan "Tri-Gate", koji će biti sastavni deo čipova nazvanih

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.