Intel objavljuje rekordni prihod u trećem kvartalu

Izvor: PCAxe.com, 16.Okt.2014, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel objavljuje rekordni prihod u trećem kvartalu

Kompanija Intel podnela je danas izveštaj o prihodu ostvarenom u trećem kvartalu koji iznosi 14,6 milijardi američkih dolara. Poslovna dobit iznosi 4,5 milijardi, neto dobit 3,3 milijarde, a zarada po akciji 0,66 američkih dolara. Kompanija je ostvarila približno 5,7 milijardi dolara u gotovini od poslovnih poduhvata, platila je dividende u iznosu od 1,1 milijardi dolara i iskoristila je 4,2 milijarde za otkup 122 miliona akcija.
„Zadovoljni smo napretkom koji kompanija postiže.“ rekao je izvršni direktor kompanije Intel, Brajan Krzanič. „Ostvarili smo najbolji prihod do sada i jak profit u trećem kvartalu. Ima još dosta da se uradi, ali rezultati nas uveravaju da uspešno sprovodimo strategiju plasiranja naših proizvoda na širok spektar uzbudljivih novih tržišta.“ 

Nastavak na PCAxe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.