Intel najavio pojeftinjenje ultralaptopova

Izvor: Vostok.rs, 09.Jan.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel najavio pojeftinjenje ultralaptopova

09.01.2013. -

Kompanija Intel je saopštila da će do kraja 2013. godine najniža cena ultralaptopa nove, četvrte generacije iznositi 599 dolara.

Kompanija će od proizvođača ultralaptopa zahtevati prisustvo na ekranu uređaja osetljivih na dodir. Senzorski ultralaptopovi mogu biti i tradicionalni i hibridni. U drugom slučaju, uređaj će se sastojati od ploče i modula sa tastaturom, koji se priključuje. Ultralaptopovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sa ekranom osetljivim na dodir koji se ne odvaja od tastature, koštaće 599 dolara, a "hibridni" - od 799 do 899 dolara.

Podsticaj za stvaranje laptopova sa ekranima osetljivim na dodir dao je Windows 8, koji je izašao krajem oktobra 2012. godine. On u sebi uključuje dva interfejsa: klasični i dizajnirani za unos dodirom.

Ultralaptopom se nazivaju ultratanki (debljine od 18 do 23 mm) laptop, koji koristi Windows 8, na bazi procesora Intel. Moderni ultralaptopovi obično nemaju senzorski ekran i koštaju 1000 dolara i više. Termin "ultralaptop" predstavio je 2011. godine Intel, i pravi spisak zahteva za takve računare.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.