Intel multicore za superračunare

Izvor: ITsvet.com, 05.Jun.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel multicore za superračunare

Intel je obelodanio multicore procesor namenjen super-računarima koji je delimično baziran na tehnologiji Larrabbe platforme, što je kodni naziv za napredne grafičke čipove čiji je razvoj prošle godine za sada obustavljen. Novi proizvod, kodnog naziva Knights Corner je baziran na Intel-ovoj arhitekturi pod nazivom Many Integrated Core. Procesor će moći da ima do 50 obradnih jedinica i biće izrađen korišćenjem Intel-ovog 22nm tehnološkog procesa. Intel sa ovim procesorom cilja primene računarstva visokih performansi kao što su istraživanja vezana za gas i naftu, naučna istraživanja i finansijske ili klimatske simulacije.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Intelov najbrži čip ikada

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Jun.2010, 10:27

Intel je najavio novi serverski čip sa 32 jezgra koji je baziran na novoj serverskoj arhitekturi računarstva visokih performansi koja integriše x86 jezgra sa specijalizovanim jezgrima za omogućavanje brže obrade visoko paralelnih naučnih i komercijalnih aplikacija. Čip koji nosi naziv Knights...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.