Intel jača poziciju lidera na tržištu mikroprocesora

Izvor: B92, 15.Sep.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel jača poziciju lidera na tržištu mikroprocesora

Intel je uspeo da dodatno pojača i uveća svoju vodeću poziciju na globalnom tržištu procesora na nivo koji nije zabeležen u proteklom četvorogodišnjem periodu.

Izvor: Bozza Bench




Intel je tokom kraja prve polovine 2009 godine zauzeo čak 80.6% tržišta što je najveći udeo zabeležen od 2005 godine kada je zauzimao 82.5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << % tržišnog „kolača".

Intel je naročito iskoristio situaciju početnog oporavka PC tržišta koje je počelo da pokazuje trend rasta tokom drugog tromesečja 2009 godine. Intel uživa u trenutnoj situaciji velike tražnje za procesorima nove generacije i uveliko diverzifikuje proizvodni program maksimalno ekspolatišući Nehalem arhitekturu centralnih procesora.

Glavni konkurent, kompanija AMD, istovremeno beleži pad tržišta, a kao razlog navodi se činjenica da AMD nije mogao da iskoristi trenutni rast tokom prve polovine godine zbog male prosečne cene proizvoda, jer je ona trenutno na nižem nivou u poređenju sa početkom 2009 godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.