Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel i Asus žele da proizvedu kompjuter snova

Proizvođač čipova Intel i proizvođač računara Asus pokrenuli su internet sajt za prikupljanje informacija o tome kakve kompjutere potrošači žele, a cilj im je da proizvedu računar snova.

Sajt "WePC" podeljen je na tri grupe - za dizajniranje standardnih laptopova, lakih i malih prenosivih računara koji su pogodni za pretraživanje interneta - "netbuka" i laptopova dizajniranih za igranje video igara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Posetioci sajta mogu da razmenjuju ideje, glasaju o ponuđenim rešenjima i da se uključe u diskusiju sa drugim članovima zajednice o kvalitetima 'računara snova'", navodi se u saopštenju Intela.

Kako je preneo Cnet, većina sugestija odnosi se na standardne želje korisnika ličnih računara - da baterije budu jače, da svetlo ekrana bude prijatnije i da računari budu lakši, a neki korisnici imaju i predloge koji se odnose na tip procesora ili povezivanje preko mreža treće generacije.

Na sajtu se mogu naći i kreativni predlozi, pa je jedan posetilace predložio da se napravi vodootporni laptop, koji sija u noći.

Sajt se nalazi na adresi www.wepc.com.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.