Intel i AMD su prestali da prodaju čipove Rusiji

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 09:13

Intel i AMD su prestali da prodaju čipove Rusiji

Kao deo sankcija, koje su Sjedinjena Američke Države uvele Rusiji, Intel i AMD su navodno prestali da isporučuju svoje čipove.

Intel je u međuvremenu već potvrdio ove navode, dok se ista potvrda očekuje i od AMD-a.

Tajvan je ranije istakao da će učestvovati u sankcijama protiv Rusije, čime ometaju kompanije kao što je TSMC da prodaju čipove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusiji.

Međutim, izgleda da će se ovim sankcijama pridružiti i američki proizvođači poluprovodnika.

Sajt Tom's Hardware navodi da su Intel i AMD već prekinuli da isporučuju čipove Rusiji, ali je to za sada potvrdio samo Intel. Association of Russian Developers and Electronics Manufacturers (ARPE) je takođe potvrdio ovu suspenziju.

Očekuje se da će ove sankcije imati uticaja kako na vojsku, tako i na civilne korisnike, jer čipove kompanija Intel i AMD koriste obe grupe.

Još uvek nije jasno koji čipovi će prestati da se isporučuju u Rusiju, ali bi zabrana trebalo da ima uticaja na sve proizvođače poluprovodnika. Pored toga, ruske kompanije, koje su dodate na crnu listu, ne mogu da kupuju nikakve čipove od kompanija iz SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Intel i AMD prestali da prodaju čipove Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2022

​Kao dio sankcija, koje su Sjedinjena Američke Države uvele Rusiji, Intel i AMD su navodno prestali da isporučuju svoje čipove.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.