Intel: Nećemo više pretiti klijentima

Izvor: Vesti-online.com, 05.Avg.2010, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel: Nećemo više pretiti klijentima

Američka savezna trgovinska komisija (FTC) je povukla optužbe na račun "Intela" za zloupotrebu dominantnog položaja na tržištu, pošto se taj, najveći svetski proizvođač čipova, obavezao američkim vlastima za kontrolu tržišne konkurencije da više neće pretiti klijentima koji su sklapali poslove sa njegovim konkurentima.

"Smatramo da bi uskoro trebalo da se formira konkurentnije tržište", izjavo je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << FTC-a Džon Lajbovic.

U "Intelu" su, pak, konstatovali da će im sporazum sklopljen sa FTC-om predstavljati okvir za nastavak tržišne konkurentnosti i obezbeđenje najboljih proizvoda za klijente po najpristupačnijoj ceni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.