Intel NAND flash memorija

Izvor: ITsvet.com, 21.Avg.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel NAND flash memorija

Informacije o Intel-ovoj NAND flash memoriji pojavile su se početkom ove nedelje kada je objavljeno da je ova kompanija izradila prve uzorke 3BPC (bit-per-cell) skladišne kapacitete koristeći 25nm tehnologiju izrade. U ovom projektu Intel je sarađivao sa Micron-om što je za rezultat dalo veću gustinu nego ona koja je prisutna kod postojeće 25nm memorije i mogućnost skladištenja gotovo 8GB sadržaja sa 20% manjeg footprint-a nego što je to slučaj kod tradicionalnog načina skladištenja. Intel navodi da bi, zahvaljujući ovim rezultatima, flash memorijske kartice i USB drive-ovi mogli da zabeleže povećanje kapaciteta.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Uskoro memorije sa tri bita po ćeliji

Izvor: IT-recenzije.com, 22.Avg.2010, 12:16

Intel i Micron su ponosno objavili da su prve kompanije koje su počele sa proizvodnjom 25 nm flash memorije, koja pakuje tri bita po ćeliji. Memorija je poznata i kao tripple-level-cell, odnosno TLC, i namenjena je za upotrebu u sporijim i manje korišćenim uređajima kao što su USB diskovi, SD kartice...

Nastavak na IT-recenzije.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.