Intel Atom planovi

Izvor: ITsvet.com, 23.Nov.2013, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel Atom planovi

Intel će izdati nove Atom čipove za smart telefone i tablete naredne godine u pokušaju da dostigne unapređenje grafičkih performansi mobinih čipova za 15% i CPU performanse za pet puta do 2016. godine. 64-bitni Atom čipovi su bazirani na novim CPU i grafičkim jezgrima i najverovatnije će se pojaviti u smart telefonima i uređajima počevši od 2015. godine. Nova linija se sastoji od dva obilna čipa visokih performansi i i prvog Atom čipa sa integrisanim modemom koji će biti namenjen jeftinim uređajima iz donjeg segmenta tržišta. Intel želi da stekne lidersku poziciju kada je reč o čipovima i nastavlja da unapređuje trajanje baterije u okviru uređaja.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tableti sa 64-bitnim Androidom

Izvor: ITsvet.com, 24.Nov.2013, 12:03

Tableti sa 64-bitnim verzijama Android operativnog sistema i Intel Atom čipovima kodnog naziva Bay Trail će postati dostupni naredne godine naveo je Intel. Intel radi na razvoju 64-bitne verzije Andorid operativnog sistema koja bi mogla da radi sa Bay Trail čipovima, kaže Brian Krzinich, izvršni...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.