HP, Intel i Yahoo sarađuju

Izvor: ITsvet.com, 31.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HP, Intel i Yahoo sarađuju

Kompanije Hewlett-Packard, Intel i Yahoo su se udružile u cilju kreiranja test projekta u cilju istraživanja. Njihov projektat pod nazivom HP, Intel and Yahoo Cloud Computing Test Bed, zapravo je open-source projekat koji će podrazumevati centre podataka širom sveta radi promovisanja otvorene saradnje između industrija, akademija i vlada uklanjanjem finansijskih i logističkih prepreka za istraživanja. Pored ove tri kompanije partnerstvo je potpisano i sa Infocomm Development Authority of Singapore, nemačkim Karlsruhe tehnološkim institutom, kao i univerzitetom u Ilinoisu, Urbana-Champaign i National Science Foundation.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HP, "Intel" i "Jahu" zajedno razvijaju "klaud kompjuting"

Izvor: TV Avala, 31.Jul.2008

Američke informatičke kompanije "Hjulit Pakard" (Hewlett Packard - HP), "Intel" i Internet pretraživač "Jahu" odlučile su da se povežu radi zajedničkog sprovođenja istraživanja i razvoja oko koncepta "klaud kompjuting" (Cloud computing) - "serverskih oblaka".

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.