Izvor: B&F Online, 11.Maj.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Intel zloupotrebio monopol

Antimonopolska komisija Evropske unije će se ove nedelje izjasniti o tome da li je Intel, najveći svetski proizvođač procesora i čipova, zloupotrebio svoj monopolski položaj na tržištu da bi gušio konkurenciju i da li je koristio nedozvoljene radnje ne bi li došao u monopolski položaj. Najžešća optužba je da je Intel plaćao proizvođače kompjutera i hardvera da svoje proizvode sa konkurentskim čipovima odlože ili totalno ukinu. Pod konkurenciojom se, pre svega, smatra AMD.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na B&F Online...






Povezane vesti

Intel suočen s rekordnom kaznom

Izvor: Capital.ba, 11.Maj.2009

VAŠINGTON, Američki proizvođač kompjutorskih čipova Intel Corp., kojeg je regulatorno tijelo Evropske unije optužilo da prodavačima računara daje popuste kako ne bi kupovali proizvode konkurencije, mogao bi se suočiti s kaznom većom od milijardu evra. Evropska komisija će ove sedmice  odlučiti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B&F Online. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B&F Online. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.