Commodore 64 dobio konačan izgled

Izvor: B92, 23.Dec.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Commodore 64 dobio konačan izgled

Iako neće biti spreman za prodaju tokom predstojećih novogodišnjih i Božićnih praznika, najavljena replika čuvenog „debeljka", Commodore 64 kompjutera dobila je po svemu sudeći konačni izgled pod kojim će se pojaviti na tržištu, pretpostavlja se sledeće godine.

Izvor: BozzaBench




Fotografije na zvaničnom sajtu su renderovane slike finalnog proizvoda, kakav će se pojaviti u prodavnicama. Skoro je identičan orginalnom C64 uređaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji unutar kućišta tastature krije znatno noviji i moćniji hardver.

Intel Atom D525 dvojezgarni procesor na 1,8 GHz čini srce novog Commodore 64 računara a njegove grafičke mogućnosti su pojačane prisustvom Nvidia ION2 integrisanog čipseta sa GeForce grafikom.

Tu je i 4GB RAM memorije kao i disk maksimalnog kapaciteta 1TB. Predviđena je mogućnost ugradnje klasičnog DVD rezača ili BluRay optičkog uređaja.

Novi model C64 računara će imati mogućnost bežičnog povezivanja koja poštuje 802/11n WiFi standard, zatim čitač memorijskih kartica, VGA, DVI i HDMI izlaze, dok će tastatura biti robusne konstrukcije poput one na poznatim Cherry modelima.

Računar stiže sa instaliranim Workbench 5 operativnim sistemom i C64 emulatorom. Još uvek nema zvaničnih informacija o datumu izlaska i ceni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Commodore 64 dobio konačan izgled

Izvor: LaptopSvet.com, 24.Dec.2010, 13:45

Fotografije na zvaničnom sajtu su renderovane slike finalnog proizvoda, kakav će se pojaviti u prodavnicama. Skoro je identičan orginalnom C64 uređaju, koji unutar kućišta tastature krije znatno noviji i moćniji hardver. Intel Atom D525 dvojezgarni procesor na 1,8 GHz čini srce novog Commodore...

Nastavak na LaptopSvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.