Bežična projekcija sadržaja sa noutbuka na televizoru

Izvor: Blic, 19.Dec.2011, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bežična projekcija sadržaja sa noutbuka na televizoru

Kompanije LG Elektroniks i Intel potpisale su strateški ugovor o korišćenju Intel WiDi (Wireless Display) tehnologije koja omogućava bežičnu projekciju sadržaja visokog kvaliteta sa noutbuk računara i drugih eksternih mobilnih uređaja na televizore, projektore ili monitore, saopšteno je danas iz LG.

Intel WiDi servis će, prvi put u industriji televizora, biti ugrađen na modelima LG Sinema 3D Smart televizorima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već početkom 2012. godine.

Predstavnik kompanije LG Seog-ho Ro je kazao da će zahvaljujući ovom partnerstvu, korisnici LG "sinema" 3D smart televizora moći će da na jednostavniji i lakši način dođu do kvalitetnijeg sadržaja.

''Intel WiDi tehnologija je još jedan od razloga zbog kojih su ovi televizori ispred konkurencije'', dodao je on.

Menadžer Intel Koreja Hi-sung Li je istakao da WiDi tehnologija ima za cilj da korisničko iskustvo učini još boljim i jednostavnijim.

''Kroz saradnju sa kompanijom LG, želimo da korisnicima omogućimo da iskuse sve prednosti ove tehnologije, a da ne moraju da kupuju dodatne spoljašnje adaptere", kazao je Hi.

Pored toga što omogućava deljenje postojećeg sadržaja sa računara, Intel WiDi tehnologija pruža mogućnost prenosa internet sadržaja na televizore, projektore i monitore. Tako korisnici mogu da gledaju, na primer, video snimke sa JuTjub kanala na impresivnim "sinema" 3D ekranima visoke rezolucije, i to bez gomile zamršenih kablova.

Ova tehnologija ne zahteva postojanje aktivne bežične internet ili WiFi konekcije kako bi se sadržaj prenosio između eksternih mobilnih uređaja i "sinema" 3D smart televizora, a HDMI i USB kablovi, koji su bili neophodni za povezivanje uređaja, sada postaju prošlost.

Takođe, Intel WiDi tehnologija neće blokirati rad mobilnog uređaja tokom prenosa sadržaja u realnom vremenu. Korisnici mogu raditi sve operacije na svojim noutbuk računarima i tabletima dok se sadržaj simultano prenosi na televizore.

Zajednička premijera ove napredne tehnologije na najsavremenijim smart televizorima, LG Elektroniks i Intel biće održana na Sajmu potrošačke elektronike u januaru.

Povezane vesti: Fejsbuk lansirao tajmlajn Uskoro Pulicerova nagrada za poruku na Tviteru? Nove mogućnosti oglašavanja na internetu Korisnici interneta znatno manje anonimni nego što misle Džobs ostavio "Eplu" planove za naredne četiri godine

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.