ASRock predstavlja X99 WS-E/10G matičnu ploču

Izvor: PCAxe.com, 24.Nov.2014, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASRock predstavlja X99 WS-E/10G matičnu ploču

ASRock je predstavio najnoviju „hibridnu“ matičnu ploču, X99 WS-E/10G, koja je namenjena i radnim stanicama, a koristi Dual Intel 10G BASE-T LAN portove koje pokreće Intel X540 Ethernet kontroler i dodatne Dual Intel gigabitne LAN priključke koji koriste dva Intel I210AT Ethernet kontrolera. Sa dodatnom Teaming opcijom, korisnici mogu ukombinovati sve četiri konekcije u jednu i dobiti protok od čak 22Gbps.
Ono što ASRock X99 WS-E/10G ploču čini tako brzom je implementirani Intel X540 Ethernet kontroler. Ovaj čip je u mogućnosti da podrži dual 10G BASE-T LAN konekcije, što se obično viđa samo na serverskim matičnim pločama koje su deset puta brže od običnog gigabitnog LAN-a. Osim toga, ova matična ploča podržava i Windows server operativne sisteme i kao takva može poslužiti i za potrebe serverske radne stanice. 

Nastavak na PCAxe.com...






Povezane vesti

ASRock X99 WS-E/10G

Izvor: ITsvet.com, 25.Nov.2014, 12:17

ASRock-ova najnovija X99 WS-E/10G hibridna matična ploča, koja je namenjena i radnim stanicama, koristi Dual Intel® 10G BASE-T LAN portove koje pokreće Intel® X540 Ethernet kontroler i dodatne Dual Intel® gigabitne LAN priključke koji koriste dva Intel® I210AT Ethernet kontrolera. Sa dodatnom...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.