ARM i x86 čipovi u centrima podataka

Izvor: ITsvet.com, 20.Jun.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ARM i x86 čipovi u centrima podataka

Postoji velika verovatnoća da bi ARM procesori mogli da koegzistiraju sa x86 procesorima kompanija Intel ili Advanced Micro Devices u okviru server okruženja s tim što bi ta upotreba bila slična upotrebi CPU i grafičkih procesora u nekim super-računarima koji su danas dostupni na tržištu, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije Calxeda koja se bavi proizvodnjom čipova. U okviru hibridnog server okruženja x86 procesori mogli bi da budu zaduženi za glavnu obradu, dok bi za sve ostalo mogli biti zaduženi efikasniji ARM procesori, smatra Karl Freund, potpredsednik marketinškog odeljenja Calxeda kompanije.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Intel kupuje Interdigital portfolio

Izvor: ITsvet.com, 21.Jun.2012, 11:20

Proizvođač čipova, kompanija Intel, potrošila je $375 miliona za kupovinu 1.700 patenata firme Interditigal koja se bavi visokom tehnologijom. Patenti pokrivaju inovacije u okviru različitih bežičnih tehnologija koje se koriste kod računara i mobilnih telefona. Ovim potezom biće potpomognuta...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.