Vučić: Odluka pokazala da je albanska strana izazvala incident

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odluka pokazala da je albanska strana izazvala incident

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je odluka disciplinske komisije UEFA pokazala da je albanska strana vinovnik incidenta na stadionu Partizana, u prvom poluvremenu prekinute utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije.

"Žao mi je što su našim fudbalerima oduzeta tri boda, ali iz političkog ugla je to pošteno napravljeno jer se zna da je vinovnik albanska strana", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << srpska strana kriva zbog toga "što nije uspela da prećuti brutalnu političku provokaciju" i što su propusti u organizaciji doveli do toga da jedan broj navijača utrči u teren u pokušaju da se obračuna sa igračima Albanije.

On je rekao da mu je žao srpskih fudbalskih reprezentativaca zbog toga što su izgubili tri boda ali je izrazio nadu da će oni naći snage da i pored toga izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Odlukom Kontrolne i disciplinske komisije UEFA utakmica Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, prekinuta 14. oktobra u Beogradu, registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, a reprezentaciji Srbije će biti oduzeta tri boda u kvalifikacionoj Grupi I.

Srbija će predstojeće dve utakmice igrati bez publike, a Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 100.000 evra.
Pogledaj vesti o: Incident,   Utakmica Srbija Albanija,   Partizan

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vučić: Krivi smo jer nismo prećutali na provokaciju

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je odluka disciplinske komisije UEFA pokazala da je albanska strana vinovnik incidenta na stadionu Partizana, u prvom poluvremenu prekinute utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije. ..Vučić tvrdi da je odluka UEFA jasan dokaz ko je glavni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.