Vršnjačko nasilje u pirotskoj Gimnaziji: Priveden 17-godišnjak zbog napada cepanicom

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Mar.2024, 18:52

Vršnjačko nasilje u pirotskoj Gimnaziji: Priveden 17-godišnjak zbog napada cepanicom

U ponedeljak je došlo do incidenta u dvorištu Gimnazije u Pirotu u kojem je sedamnaestogodišnji učenik pretukao drugog učenika, koristeći cepanicu drveta. Povređeni učenik je zadobio lake telesne povrede.

Prema nezvaničnim informacijama, učenik je izvadio cepanicu iz svog ranca i krenuo da udara drugog učenika tokom školskog odmora.

Sudija za maloletnike Višeg suda u Pirotu je odredio pritvor do 30 dana za sedamnaestogodišnjaka N. Ć. zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sumnje da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje.

Iz Policijske uprave u Pirotu nisu davali izjave o ovom slučaju.

Direktorka škole, Ivana Kostadinović, izjavila je da je škola odmah po saznanju o incidentu preduzela sve zakonom propisane mere.

"Postupili smo prema protokolu, obavestili smo sve nadležne subjekte. Slučaj smo prijavili na platformi 'Čuvam te' kao treći nivo nasilja. Takođe, obavestili smo Policijsku upravu u Pirotu, Javno tužilaštvo, Centar za socijalni rad, Školsku upravu Niš i Ministarstvo prosvete", izjavila je Kostadinovićeva.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.