Voz udario u nešto, a onda se survao na automobile: DETALJI NESREĆE u Sijetlu - ŠESTORO MRTVIH

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2017, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz udario u nešto, a onda se survao na automobile: DETALJI NESREĆE u Sijetlu - ŠESTORO MRTVIH

U incidentu povređeno najmanje 77 ljudi

Najmanje šest osoba poginulo je danas kada je voz američke železničke kompanije Amtrak sleteo sa nadvožnjaka, južno od Sijetla, a očekuje se da će broj mrtvih rasti, rekao je neimenovani američki zvaničnik blizak istrazi.

Pročitajte i:

On je naveo i da je, prema preliminarnim podacima, voz verovatno "udario u nešto na šinama", zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je iskočio i sleteo sa nadvožnjaka, prenosi AP.

Isti zvaničnik je napomenuo da je pruga sasvim nova, te da je malo verovatno da je do iskliznuća dovelo loše održavanje.

Prethodno je portparol šerifa Ed Trojer rekao za američke medije da je u nesreći poginulo nekoliko osoba i da je voz pao na autoput preko nekoliko vozila, pri čemu je više vozača povređeno.

UPDATE: At least 6 deaths reported as Amtrak train dangles over interstate south of Seattle https://t.co/yK26VaauqL

— The Tribune (@SLOTribune) 18. децембар 2017.

Mediji su preneli i da je u ovoj nesreći najmanje 77 ljudi povređeno.

Kompanija Amtrak je saopštila da je u vozu bilo oko 78 putnika i pet zaposlenih.

Transitdocs.com, vebsajt koji putem mape prati položaj Amtrakovih vozova, navodi da se voz 501 u trenutku iskliznuća kretao brzinom od 131 kilometra na sat.

Un déraillement de train fait au moins six morts dans la région de Seattle https://t.co/CvZYrKTDWk pic.twitter.com/rNkUTcivhG

— Métro Montréal (@metromontreal) 18. децембар 2017.

U međuvremenu, guverner države Vašington Džej Insli proglasio je vanredno stanje nakon što je iskliznuće Amtrakovog voza izazvalo "gubitak života, povrede i oštećenja infrastrukture", javlja Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.