Umrla silovana devojka: Silovatelji optuženi za ubistvo, preti im smrtna kazna (FOTO)

Izvor: S media, 29.Dec.2012, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla silovana devojka: Silovatelji optuženi za ubistvo, preti im smrtna kazna (FOTO)

Vlasti u Nju Delhiju pozvale su danas sugrađane da na miran način odaju poštu devojci koja je preminula nakon silovanja i prebijanja u ovom gradu, čiji će centralni delovi zbog masovnih protesta koje je ovaj incident izazvao biti zatvoreni za javnost.

Komesar policije Niradž Kumar pozvao je sugrađane da održe mir u gradu i saopštio da neće moći da se priđe oblastima oko spomenika Kapija Indije u samom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << centru grada i 10 stanica metroa.

Šefica vlade u Delhiju Šejla Dikšit, takođe, je pozvala na mir i obećala je da će "vrlo brzo biti preduzeti čvrsti koraci" u cilju zaštite žena u indijskoj prestonici, javila je agencija Frans pres.

Indijku (23), koja je bila student, silovala su šestorica muškaraca u autobusu koji se kretao kroz Nju Delhi 16. decembra, a potom su nju i njenog pratioca pretukli metalnom šipkom i izbacili ih iz autobusa.

Ona je sinoć umrla u bolnici u Singapuru zbog teških povreda organa, a njeno telo će danas biti preneto u Nju Delhi.

"Uprkos naporima osmočlanog tima specijalista bolnice Maunt Elizabet da joj stabilizujuju stanje, ono se protekla dva dana neprekidno pogoršavalo", saopštila je uprava bolnice i navela da je devojka imala teške povrede, uključujući povrede mozga.

Stanovništvo širom Indije počelo je da izlazi na ulice kako bi joj odalo poslednju poštu, a policija je saopštila da će dozvoliti da se održe mirni protesti samo u nekim delovima prestonice, dok je stotine pripadnika organa reda raspoređeno na ulicama kako bi sprečilo izbijanje nasilja.

Premijer Indije Mahmohan Sing izrazio je duboku žalost zbog smrti devojke nakon brutalnog napada, ističući da su protesti koje je ovaj slučaj izazvao "razumljivi".

(S media, agencije)

Foto: Beta, AP Photo/ Saurabh Das; AP Photo/Wong Maye-E

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.