U čačanskoj skupštini ponovo haos: Todorović i Trifunović krive opoziciju za incident

Izvor: Telegraf.rs, 06.Jul.2017, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U čačanskoj skupštini ponovo haos: Todorović i Trifunović krive opoziciju za incident

Sednica Skupštine grada Čačka ni danas, posle jučerašnjeg incidenta, nije ušla u normalne tokove, pošto su odbornici opozicionih stranaka blokirali dve govornice u sali i sto za kojim sedi predsednik, ne dozvoljavajući nastavak rada.

Situacija je na ivici incidenta, a došlo je i do guranja među odbornicima.

Čule su se i uvredljive reči.

Printskrin: Youtube/Televizija Telemark
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Gradonačelnik Čačka i predsednik Skupštine grada Igor Trifunović, osudili su jučerašnji incident na sednici skupštine i naveli da je krivica na opoziciji.

- Učinićemo sve da se rad skupštine vrati u normalne tokove. Dveri žele vandalizam, da nas učine nedemokratama. Boško Obradović je ranije vršio pritisak na Iliće, sada na Todoroviće, sutra će na Jankoviće. Niko mu nije kriv što je u poslednje vreme izgubio 10.000 glasova u Čačku - rekao je Todorović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, jučerašnje ponašanje nikome ne služi na čast, a "divljaštvo, silovanje politike neće dozvoliti".

- Kao prvi čovek grada dajem punu podršku predsedniku skupštine, sekretaru i svim skupštinskim radnim telima - naglasio je Todorović.

Uvek smo poštovali stav manjine, ali ne možemo da dozvolimo da nam diktiraju šta ćemo da radimo i da nasrću na političke protivnike, rekao je gradonačelnik Čačka, dodajući da je rad lokalnog parlamenta opstruiran od početka.

- Politička mržnja, banditizam, jasan su znak ne poštovanja državnih institucija. Opasno je kada neko poziva građane na neposlušnost. Ali, ne plašimo se mi nekih od dva metra. Ja bih rekao mi smo sitni, ali dinamitni - izjavio je Todorović.

Todorović, koji je član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), takođe je naveo da je SNS prva stranka u koju se učlanio i da je posnosan "što je deo tima koji predvodi Aleksandar Vučić i vlade koju vodi Ana Brnabić".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović kaže da je prilikom jučerašnjeg incidenta, kada mu je šef odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković bacio u lice skupštinski materijal, zadobio lakše telesne povrede - posekotinu iznad oka i infekciju oka.

- Da nisam nosio naočare, povreda oka bi bila veća, rekli su mi lekari tokom jučerašnjeg saniranja povreda. Strasti se još nisu stišale, sve ono što se dešavalo u skupštini gledalo je moje dete - rekao je Trifunović kroz suze.

On kaže da se demokratija ne vodi na ovaj način.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Tvrdim da je ovaj fizički napad upućen ne samo prema meni lično, već i ka instituciji predsednika skupštine i svim građanima Čačka. Umesto da raspravljamo o dve tačke koje se tiču nove industrijske zone i kako da dovedemo nove investitore u naš grad, mi se bavimo drugim stvarima - naglasio je Trifunović.

On kaže da je rano jutros dao izjavu osnovnom javnom tužiocu i da je na državnim organima dalja istraga.



(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

UMALO TUČA I SUZE PREDSEDNIKOVE I danas haos u čačanskoj skupštini, došao i Velimir Ilić sa posebnim zahtevom

Izvor: Blic, 06.Jul.2017

U skupštini Čačka danas je ponovo izbio incident na granici tuče. Predsedniku parlamenta Igoru Trifunoviću nije bilo dozvoljeno da zauzme svoje mesto za stolom predsedavajućeg, što je bio okidač za nove sukobe u skupštinskoj sali...Predsednik skupštine Igor Trifunović insistirao je da se danas...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.