Sukob navijača u Nišu

Izvor: B92, 18.Feb.2012, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob navijača u Nišu

Niš -- Dve manje grupe košarkaškog kluba "Partizan" izazvale su incident u Nišu oko 14.20, a policija je privela pet osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

Radi se o incidentu grupe navijača pod nazivom "Zabranjeni" s drugom grupom pristalica tog kluba, izjavio je Tanjugu general policije Mladen Kuribak.

U sukobu je jedan navijač, nezvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Čačka, zadobio povrede glave i ruke, zbog čega je prebačen na kliniku za neurohirurgiju, što je za Blicsport.rs potvrdila primarijus doktor Draginja Manić iz niške Hitne pomoći.

"Povređeni mladić je bio u svesnom stanju po dolasku naše ekipe. Imao je povredu glave i ruke, a ne mogu da kažem da li je u pitanju prelom ruke", rekla je doktorka Manić.

Prema izjavama očevidaca, u tuči u Nišu su korišćene bejzbol palice, kamenice, motke i baklje, a dva navijača su zadobila i povrede nosa.

"Bilo je nešto više od pedesetak mladića, imali su upaljene baklje i motke u rukama. Izgledalo je kao da ceo teren gori. Tukli su čak i odvaljenim delovima klupa iz parka i sve je strašno izgledalo", rekao je jedan od očevidaca nemilog događaja.

Nakon sukoba, u kom je polomljeno i staklo na jednom automobilu, navijači su otišli ka centru Niša do Trga kralja Milana, gde ih je zaustavila i okružila policija. Oni su i sada tamo, a oko njih su jake snage žandarmerije u punoj opremi.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.