Sajns posle incidenta okrivio Pijastrija

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 16:37

Sajns posle incidenta okrivio Pijastrija

Vozač Ferarija Karlos Sajns i Oskar Pijastri iz tima Meklarena, imali su incident na stazi na trci za Veliku nagradu Belgije.

Njih dvojica su se sudarili u prvoj krivini prvog kruga.

Incident se desio kada je Pijastri izguran uz zid u momentima kada je sa unutrašnje strane pokušao da prođe Sajnsa, koji se u tom momentu borio za treću poziciju sa Luisom Hamiltonom.

Pijastri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se povukao iz trke nedugo potom, dok je Sajns ostao do 23. kruga, a zanimljivo je da stjuardi nisu odlučili da kazne vozače zbog tog incidenta.

Sajns je mišljenja da je Pijastri bio "preveliki optimista" i krivi njega za incident.

"Bio sam u manevru sa Luisom Hamiltonpm, prošao sam ga na krivini 1, uradio sam praktično sve i onda sam osetio kontakt sa desne strane od Oskara Pjastrija. Iskreno nisam očekivao da on krene, ostao sam treći na toj krivini sa njim na unutrašnjoj strani. U Spa se takmičim već sedam ili osam godina i svako ko je pokušao tako da prođe sa unutrašnje strane je uvek generisao sudar ili incident. Ako pogledate u prošlost, startove trke ovde, to je normalna stvar", kaže Sajns.

Međutim, on veruje da se tu radi io neiskustvu Pijastrija.

"Možda je to greška do manjka iskustva, ali tako je kako je. Nisam ga očekivao sa te strane. U jednom momentu sam ga video u ogledalu, da je bio skoro na zidu, ali sam bio više fokusiran na bitku sa Luisom. Išao sam da napadnem Luisa, a Oskar i Luisa i Mene, što je po mom mišljenju bilo preoptimistično", zaključio je Sajns.

Pijastri se branio time da nije imao mnogo izbora.

"Sve je bilo u toj krivini broj jedan. Incident... Šteta je što se tako završilo. Mislim da nije bilo previše opcija za mene, da sam nešto mogao drugačije da uradim. Kada je Karlos skrenuo udesno i zagradio me, nisam imao mnogo opcija ulaskom u ugao", rekao je Pijastri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.