Radnici EDB traže drugačiji status

Izvor: B92, 09.Feb.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici EDB traže drugačiji status

Beograd -- Oko 100 radnika EDB-a i EPS-a protestovalo ispred zgrade Elektrodistribucije tražeći da zaposleni koji rade na terenu dobiju status službenog lica.

Povod za okupljanje je napad na dva radnika EDB-a u Tršćanskoj ulici u Beogradu, prilikom isključenja potrošača s dugom za struju.

"Okupili smo se da bi izrazili nezadovoljstvo i revolt zbog incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se dogodio u utorak, u kome su naše kolege napadnuti prilikom obavljanja redovnog zadataka", rekao je predsednik Sindikata EPS-a Nebojša Jovanović.

On je dodao da će poslodavstva "Elektroprivrede Srbije" zatražiti sastanak s predstavnicma Gradske uprave, jer je reč o incidentima koji se stalno dešavaju radnicima, koji više nemaju strpljenja da to trpe.

Prema njegovim rečima, napad na radnike EPS-a nije problem samo Beograda, već cele Srbije.

"Ako mi servisiramo grad i obavljamo delatnosti od vitalnog značaja za prestonicu, onda bi trebali da imamo bolji status. Policija nema nadležnost da nas brani, i izlazi na teren tek kad nas napadnu, a tada je već kasno", rekao je Jovanović.

Dva montera "Elektrodistribucije Beograd" napadnuti su i pretučeni u utorak oko 11 časova u Tršćanskoj ulici na Zvezdari, kada su ih nepoznati mladići presreli nakon što su u jednoj piceriji isekli struju zbog neplaćenih računa.

Dug u spornom lokalu iznosio je 150.000 dinara, a prema Jovanovićevim rečima, vlasnik lokala je stari dužnik, koji se nekoliko puta sam priključivao na mrežu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Monteri traže status službenog lica

Izvor: RTS, 09.Feb.2011

Zaposleni "Elektrodistribucije" protestovali su zbog napada na svog kolegu, koji je juče pretučen kada je pokušao da isključi struju potrošaču koji je dugovao više od 150.000 dinara. ..Oko 100 radnika "Elektrodistribucije Beograd" i "Elektroprivrede Srbije" protestvovali su  ispred zgrade EDB-a...

Nastavak na RTS...

EDB PROTESTUJE ZBOG PREBIJANJA RADNIKA

Izvor: Kurir, 09.Feb.2011

BEOGRAD - Oko sto radnika zaposlenih u Elektrodistribuciji Beograd (EDB) protestvovalo je jutros ispred tog preduzeća u Masarikovoj ulici zbog jučerašnjeg napada na svog kolegu...Njihov kolega Đ. J. pretučen je juče u Tršćanskoj ulici kada je pokušao da isključi potrošača sa dugom za struju...

Nastavak na Kurir...

RADNICI EDB PROTESTOVALI ZBOG PREBIJANJA RADNIKA

Izvor: Kurir, 09.Feb.2011

BEOGRAD - Oko sto radnika zaposlenih u Elektrodistribuciji Beograd (EDB) protestovalo je jutros ispred tog preduzeća u Masarikovoj ulici zbog jučerašnjeg napada na svoje kolege...Stevan Đ. i Vladimir J. pretučeni su juče u Tršćanskoj ulici kada su pokušali da isključe potrošača sa dugom za...

Nastavak na Kurir...

Česta meta neplatiša

Izvor: Danas, 10.Feb.2011, 00:59

Stotinak radnika EDB-a protestovalo je juče ispred tog preduzeća u Masarikovoj ulici zbog napada na svoje kolege, koji se dogodio u utorak. Tada su dva radnika EDB-a napadnuta u Tršćanskoj ulici prilikom isključenja potrošača sa dugom za struju većim od 150 hiljada dinara.

Nastavak na Danas...

RADNICI EDB TRAŽE ZAŠTITU

Izvor: Kurir, 10.Feb.2011

Oko stotinak radnika EDB protestovalo u Masarikovoj ulici zbog prebijanja kolege koji je pokušavao da iseče struju jednom od neplatiša..Radnici EDB traže status službenog lica!..Oko stotinak zaposlenih u Elektrodistribuciji Beograd protestovalo je ispred poslovnice u Masarikovoj ulici zbog brutalnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.