Pretukli dečaka samo zato što je Rom: Nosio srpsku zastavu, a onda su mu prišli i rekli da nema pravo da je nosi

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2017, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretukli dečaka samo zato što je Rom: Nosio srpsku zastavu, a onda su mu prišli i rekli da nema pravo da je nosi

Grupa osmaka OŠ "Karađorđe" pretukla je juče dečaka sedmog razreda, a razlog za ovo nasilje, kao tvrde očevici, jeste pripadnost romskoj manjini.

Kako saznajemo, dečak je u školskom dvorištu držao srpsku zastavu, a nekoliko osmaka mu je prišlo i reklo da on nema pravo da nosi tu zastavu zato što je "Ciganin". Potom su ga udarali, šutirali pa čak i davili šipkom. Njegova razredna Vladanka Jakšić rekla je za Danas da povrede nisu toliko strašne koliko sam motiv za ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << incident.

- On ima nekoliko ogrebotina, i to u ovom slučaju nije veliki problem. Strašno je to što su ga tukli zato što je Rom - kaže Jakšić, dodajući da je njen učenik dobro i mirno dete i da sigurno s njegove strane nije bilo provokacija. Ona kaže da će škola uraditi sve po protokolu.

- Mi ćemo to odmah prijaviti policiji i uraditi sve što je u nadležnosti škole, jer ovi učenici osmog razreda moraju da snose posledice - navodi Jakšić.

Na pitanje gde je bio školski policajac, koga inače delom plaćaju i roditelji, rekla je da on u tom trenutku nije bio tu, jer njihov školski policajac ordinira u nekoliko škola, pa prema tome nema ni obavezu da bude prisutan sve vreme.

Pritužba zbog ovog slučaja će biti podneta i Zaštitniku građana.

(Telegraf.rs / Danas)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽAS U OŠ: UDARALI, ŠUTIRALI I DAVILI ŠIPKOM dečaka zato što je ROM?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2017

Pritužba zbog ovog slučaja će biti podneta i Zaštitniku građana...Grupa osmaka OŠ “Karađorđe” pretukla je juče dečaka sedmog razreda, a razlog za ovo nasilje, kao tvrde očevici, jeste pripadnost romskoj manjini...Užas u školi u Beogradu! Đak ispekao upaljačem druga iz razreda po...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Ivanišević osudio nasilje nad dečakom Romom u beogradskoj osnovnoj školi

Izvor: Beta, 13.Jun.2017

Predsednik Saveta za unapredjenje položaja Roma i sprovodjenje Dekade uključivanja Roma i Romkinja u Srbiji Nenad Ivanišević osudio je danas maloletničko nasilje u Osnovnoj školi "Karadjordje" u Beogradu, gde je grupa djaka pretukla Roma zato što je držao srpsku zastavu.List "Danas" juče je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.