Osmaci tukli dečaka zato što je Rom: Nema pravo da nosi srpsku zastavu

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2017, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmaci tukli dečaka zato što je Rom: Nema pravo da nosi srpsku zastavu

Grupa osmaka OŠ "Karađorđe" u Beogradu pretukla je dečaka sedmog razreda, a razlog za ovo nasilje, kao tvrde očevici, jeste to što je dečak Rom.

Kako piše Danas, dečak je u školskom dvorištu držao srpsku zastavu, a nekoliko osmaka mu je prišlo i reklo da on nema pravo da nosi tu zastavu "zato što je Ciganin". Potom su ga udarali, šutirali, pa čak i davili šipkom. Njegova razredna Vladanka Jakšić rekla je za ovaj list da povrede nisu toliko strašne koliko sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << motiv za ovaj incident.

- On ima nekoliko ogrebotina i to u ovom slučaju nije veliki problem. Strašno je to što su ga tukli zato što je Rom - kaže Jakšić, dodajući da je njen učenik dobro i mirno dete i da sigurno s njegove strane nije bilo provokacija. Ona kaže da će škola uraditi sve po protokolu.

- Mi ćemo to odmah prijaviti policiji i uraditi sve što je u nadležnosti škole, jer ovi učenici osmog razreda moraju da snose posledice - navodi razredna.

Na pitanje gde je bio školski policajac, koga inače delom plaćaju i roditelji, rekla je da on u tom trenutku nije bio tu, jer njihov školski policajac patrolira u nekoliko škola. Pritužba zbog ovog slučaja će biti podneta i Zaštitniku građana.

Autor: Danas

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Skandal u Beogradu: Osmaci tukli dečaka zato što je Rom

Izvor: BKTV News, 13.Jun.2017

Grupa osmaka OŠ "Karađorđe" u Beogradu pretukla je dečaka sedmog razreda, a kako se navodi, razlog je to što je Rom i što "nema prava da nosi srpsku zastavu".

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.