Održano pripremno ročište pred suđenje za napad na Borka Stefanovića

Izvor: RTS, 10.Sep.2019, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano pripremno ročište pred suđenje za napad na Borka Stefanovića

U Višem sudu u Kruševcu održano je pripremno ročište pred suđenje trojici optuženih za napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, aktivistu Bobana Ilića i jedno službeno lica.
Incident se dogodio novembra prošle godine uoči stranačke tribine.
"Mi smo u skladu sa zakonom održali pripremni pretres, dali predloge dokaza izjasnili se o svim navodima iz optužnice. Izjasnili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su se prisutni optuženi, pošto su dvojica optuženih bila prisutna. Svakako smo imali uslove da pretres održimo. Glavni pretres je zakazan za kraj oktobra i ja samo očekujem i apelujem da se političke promocije izmeste iz ovog postupkaa i da on ostane u sudu gde mu je i mesto", rekla je pravna zastupnica optuženih Ivana Vučković Pejčić.
"Ono što mene zabrinjava, jedan od optuženih se danas nije pojavio, optuženi Šaponjić, nije obavestio sud o razlozima nepojavljivanja, a njegov branilac je obavestio sud da mesec dana sa njim nema nikakvog kontakt tako da je to pomalo čudna procesna situacija i može da oteža tok postupka jer ne znamo gde se čovek nalazi. Sud je bio odlučan i sudija je izdala naredbu za njegovo privođenje", smatra zastupnik oštećenih Ivan Ninić.
Glavni pretres zakazan je za 29. oktobar.
Pogledaj vesti o: Incident,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poslije 11 mjeseci počelo suđenje Slavici Injac

Izvor: Capital.ba, 10.Sep.2019

BANJALUKA, Pretpretresno ročište na suđenju direktorici Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac u predmetu „Bobar banka“  održano je danas u Okružnom sudu u Banjaluci, poslije 11 mjeseci čekanja. Međutim, ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost. Sud BiH je još 30. oktobra prošle godine...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.