Poslije 11 mjeseci počelo suđenje Slavici Injac

Izvor: Capital.ba, 10.Sep.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslije 11 mjeseci počelo suđenje Slavici Injac

BANJALUKA, Pretpretresno ročište na suđenju direktorici Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac u predmetu „Bobar banka“  održano je danas u Okružnom sudu u Banjaluci, poslije 11 mjeseci čekanja. Međutim, ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost. Sud BiH je još 30. oktobra prošle godine donio odluku kojom se predmet protiv Injčeve prebacuje u Okružni sud Banjaluka. Početak suđenja bio je zakazan za 27. februar, ali se tada ispostavilo da Tužilaštvo RS nema optužnice, pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << proces morao da bude odgođen. U Republičkom tužilaštvu kasnije su potvrdili su da su optužnicu protiv Slavice Injac primili tek 15. marta. Novo suđenje je bilo zakazano za 10. juni, ali ni tada nije održano. Optužnicu u predmetu “Bobar banka” Tužilaštvo BiH je podiglo u martu 2017. godine i njom je tada obuhvaćeno 16 osoba. Stavljeno im je na teret da su djelovali kao zločinačka organizovana grupa koja je finansijskim kriminalom i raznim zloupotrebama načinila štetu od 122,5 miliona KM i dovela do propasti Bobar banke. Slavici Injac je stavljeno na teret da je još od jula 2009. godine imala saznanja da pomenuta banka posluje s velikim kreditnim rizikom, ali i pored toga nije ništa preduzela iako je bila dužna da reaguje kao direktor Agencije za bankarstvo i spreči propast. Srpskainfo   Чланак Poslije 11 mjeseci počelo suđenje Slavici Injac се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZATVORENO ZA JAVNOST Nakon 11 meseci počelo suđenje Slavici Injac u predmetu "Bobar banka"

Izvor: Blic, 10.Sep.2019

Pretpretresno ročište na suđenju direktorici Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac u predmetu „Bobar banka“ održano je danas u Okružnom sudu u Banjaluci, posle 11 meseci čekanja. Međutim, ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost.

Nastavak na Blic...

Uskoro suđenje Slavici Injac u predmetu "Bobar banka"

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Sep.2019

BANJALUKA - Suđenje bišoj direktori Agencije za bankarstvo RS Slavici Injac, koju terete za organizovani kriminal u predmetu "Bobar banke", trebalo bi da počne početkom oktobra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.