Obezbeđenje splavova izazove najviše incidenta: Diluju drogu naveliko i biju dok ne ubiju!

Izvor: Blic, 30.Jul.2013, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđenje splavova izazove najviše incidenta: Diluju drogu naveliko i biju dok ne ubiju!

Fedora Frimermana (30) su ubili rukama. Oružje im nije ni trebalo. Svi su nabildovani, jaki. Udarali su ga do smrti. Nije im ni palo na pamet da pozovu policiju, kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije koji je vodio akciju hapšenja pripadnika obezbeđenja splava “Saund”, osumnjičenih da su u četvrtak ujutru Frimermana pretukli nasmrt, a njegovom drugu Milanu M. (39) naneli teške povrede od kojih se oporavlja u bolnici.

Osumnjičenima Denisu P., Negomiru U. i Dejanu M., >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle saslušanja kod istražnog sudije, određen je jednomesečni pritvor. Sva trojica tvrdila su da su prvi napadnuti, da su dvojica mladića bila pijana, da su ih zato izveli i da nisu imali nameru da ubiju Frimermana.

U policiji, međutim tvrde da je prema izjavama očevidaca, napad na Frimermana i njegovog druga Milana bio bestijalan i da nisu imali nikakve šanse protiv nabildovanih pripadnika obezbeđenja. Obezbeđenje je, kako tvrde očevici, dvojicu mladića odmah oborilo na zemlju, a zatim su ih rukama i nogama tukli duže od deset minuta.

- Uhapšeni tvrde da su Frimerman i njegov drug bili pijani i da su prvi nasrnuli na njih. Čak i da je bilo tako, dužnost obezbeđenja bila je da pozovu policiju, jer jedino policija ima zakonsko pravo da interveniše. Situacija je rešena na tragičniji način. Kad su u pitanju splavovi i njihova obezbeđenja, problem je što oni odmah biju. Ne opominju. To se desilo na “Saundu” sada, ali je to generalno česta pojava, kodeks obezbeđenja - kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

On navodi i da zbog tog takozvanog kodeksa obezbeđenje splavova skoro nikada ne zove policiju ukoliko dođe do incidentne situacije.

- Zato se i događaju ovakve tragedije - kaže naš izvor.

Splavovi su, prema podacima policije, najincidentnija mesta u gradu, koja preko takozvanog obezbeđenja kontrolišu kriminalci, narko-bande, navijačke grupe.

- Obezbeđenje “Saunda” ne pripada navijačkim krugovima, tu rade momci iz nekog polukriminalnog sveta, ali većina splavova je u ozbiljnim narko-poslovima jer je to najozbiljnije i najjače tržište droge. Policija zato tu i nije poželjna. Droga se diluje naveliko, iza posla stoje ozbiljni igrači, kriminalci, navijačke grupe koje su upravo preko obezbeđenja u stalnom ratu za tržište, zato su tu i česti sukobi između njih - objašnjava naš izvor.

On navodi da je najveći problem to što rad splavova niko ne kontroliše.

- Većina radi preko dozvoljenog radnog vremena, alkohol se služi i maloletnicima, a iza VIP loža, koje čuva obezbeđenje, diluje se droga - kaže naš sagovornik, navodeći da je policija samo tokom leta na splavovima intervenisala više stotina puta, nikada na poziv obezbeđenja.

Pročitajte još Fedora ispratile stotine prijatelja Zverski: Obezbeđenje splava šutiralo gosta u glavu do smrti Polubrat Fedora Frimermana: Obezbeđenje mu je divljački lomilo kičmu Više od 150 ljudi upalilo sveće za ubijenog Fedora ispred splava "Saund" Uhapšena trojica zbog sumnje da su na smrt pretukli Fedora Frimermana

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obezbjeđenje splavova izazove najviše incidenta: Diluju drogu naveliko i biju dok ne ubiju!

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2013, 10:00

BEOGRAD - Fedora Frimermana (30) su ubili rukama. Oružje im nije ni trebalo. Svi su nabildovani, jaki. Udarali su ga do smrti. Nije im ni palo na pamet da pozovu policiju, kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije koji je vodio akciju hapšenja pripadnika obezbjeđenja splava “Saund”, osumnjičenih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.