Novi incident između Rusije i Turske

Izvor: Akter, 13.Dec.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incident između Rusije i Turske

Rusko ministarstvo je zbog najnovijeg incidenta pozvalo na razgovor vojngo atašea Turske u Moskvi, navela je ruska strana

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruski razarač u Egejskom moru morao da ispali hitac kako bi upozorio jedan turski ribarski brod da mu se ne približava i kako bi izbegao sudar, javio je danas AP.

Rusko ministarstvo je ukazalo da vojni brod "Smetljivij" nije uspeo da uspostavi radio vezu sa turskim ribarskim brodom koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << se približavao, kao i da turska strana nije

odgovarala na signale.

Kada je turski brod prišao na 600 metara, ruski razarač je ispalio jedan hitac iz oružja malog kalibra i Turci su potom brzo promenili pravac prošavši na 540 metara od ruskog vojnog broda, piše u saopštenju.

Agencija AP napominje da su između Rusije i Turske porasle tenzije zbgo odabranja ruskog bombardera duž tursko-sirijske granice.

, a prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Incident,   Moskva

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.