Novi bombaški napad u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: BKTV News, 26.Feb.2013, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bombaški napad u Kosovskoj Mitrovici

U strogom centru severne Kosovske Mitrovice nepoznate osobe aktivirale su eksplozivnu napravu, koja je pričinila materijalnu štetu, a povređenih nije bilo.
Incident se dogodio oko 23.10 sati, kada je eksplozivna naprava bačena na terasu stana na prvom spratu, čiji je vlasnik kosovski Srbin, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.
Zgrada se nalazi u strogom centru severne Kosovske Mitrovice, samo nekoliko desetina metara >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od predškolske ustanove i osnovne škole „Sveti Sava”.
Kosovska policija se nalazi na licu mesta, a stigle su i vatrogasne ekipe.
Ispred zgrade gde se dogodila eksplozija, koja se čula u celom gradu, okupio se veći broj zabrinutih građana.
Ovo je najnoviji u nizu bombaških incidenata koji se događaju u severnoj Kosovskoj Mitrovici proteklih nekoliko nedelja.
Hodžić: Namera napadača je bila da ubiju
Šefica Administrativne kancelarije u Kosovskoj Mitrovici Adrijana Hodžić izjavila je da je bombaški napad koji se u ponedeljak veče dogodio u centru severnog dela Mitrovice neljudski akt i da su napadači imali nameru da ubiju.
U strogom centru severne Kosovske Mitrovice nepoznate osobe aktivirale su u ponedeljak veče eksplozivnu napravu, koja je pričinila materijalnu štetu, a povređenih nije bilo.
Kosovska policija i vatrogasci su bili sinoć na licu mesta, a na stanu koji je bio meta napada pričinjena je velika materijalna šteta. Ispred zgrade gde se dogodila eksplozija, koja se čula u celom gradu, okupio se veći broj zabrinutih građana.
Hodzić je u saopštenju navela da je sinoćnji napad vrlo ozbiljno ugrozio život jednog, kako je navela, uzornog građanina i da se na osnovu štete koja je naneta jasno vidi da je namera napadača bila ubistvo. Ona se zapitala ko je nalogodavac i ko ima pravo da se tako ophodi prema građanima severnog dela Kosovske Mitrovice, ističući da je napad uznemirio građane.
„Nadam se da će sve bezbedonosne institucije shvatiti ozbiljnost situacije i preduzeti nešto konkretno po pitanju bezbednosti i u pravcu uspostavljanja vladavine prava, pre nego što neko strada”, istakla je Hodžićeva.
Kako Tanjug saznaje meta napada bio je radnik Administrativne kancelarije kosovske vlade u Mitrovici koji se u trenutku napada nalazio u stanu na čijoj terasi je došlo do eksplozije.
Ovo nije prvi napada na osoblje Administrativne kancelarije a nedavno su nepoznati napadači pokušali ubistvo Dušana Milisavljevića koji je ranjen kada je maskirani napadač pucao na njega ispred jednog od kafića u Kosovskoj Mitrovici.
Kancelarija za KiM osudila napad
Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je napad na stambenu zgradu u Kosovskoj Mitrovici na koju je bačena eksplozivna naprava i zatražila od međunarodne zajednice da hitno pronađe i kazni počinioce.
„Prema prvim informacijama eksplozivna naprava velike razorne moći ubačena je kroz terasu u stan na prvom spratu. Od siline detonacije stan je gotovo potpuno uništen, a eksplozija se čula u celoj Kosovskoj Mitrovici i unela dodatni strah i uznemirenje među građane. Na sreću povređenih nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Kako se dodaje, Kancelarija traži od međunarodne zajednice da hitno pronađe i kazni počinioce ovog i sličnih krivičnih dela koja se svakodnevno ponavljaju na severu Kosmeta.
„Takođe, tražimo od KFOR-a da garantuje bezbednost svim građanima na teritoriji čitavog Kosova i Metohije, naročito Srbima koji žive severno od reke Ibra, a koji su u poslednje vreme izloženi svakodnevnim napadima”, ističe se u saopštenju.
Tanjug
Izvor: Tanjug, Beta
Tweet
Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.