Nova provokacija na KiM: Albanac maltretirao hodočasnike iz centralne Srbije

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 23:09

Nova provokacija na KiM: Albanac maltretirao hodočasnike iz centralne Srbije

Jutros se oko 8.45 časova u centru Prizrena, ispred hotela Teranda, dogodio incident kada je jedan kosovski Albanac okačio zastavu OVK na prednji deo autobusa.

On je nakon toga krenuo da verbalno provocira hodočasnike iz centralne Srbije, navodi se na sajtu eparhije Raško-prizrenske.

Hodočasnici su došli u Prizren autobusom vranjskih registracija da bi bili na Svetoj Liturgiji i da posle obiđu prizrenske svetinje. U trenutku kada je prizrenski sveštenik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << J.R. prišao autobusu da dočeka poklonike i savetovao ih da ne nasedaju na provokacije, pomenuto lice fizički je nasrnulo na sveštenika, grubo mu zavrnuvši ruku. Odmah su pritekli u pomoć jedan kosovski policajac i jedan građanin Albanac, nakon čega je nasilnik pobegao sa svojim vozilom. Ovaj incident dogodio se na očigled hodočasnika. Posle incidenta vernici su redovno učestvovali u liturgiji i poklonili se svetinjama Prizrena.

Portparol Kosovske policije za region Prizrena Šaćir Bitići zvanično je izjavio danas za medije da je osumnjičeni za napad na sveštenika priveden i da mu je određen pritvor od 48 časova.

Eparhija raško-prizrenska osuđuje ovaj incident kao zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi i izražava iskrenu nadu da se ovakvi događaji neće ponavljati, jer je očigledno reč o izolovanom slučaju u Prizrenu, gde naše sveštenstvo i bogoslovci inače žive mirno i naši poklonici redovno dolaze da obiđu svetinje ovog grada, navodi se na sajtu eparhije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPADAČU NA SVEŠTENIKA SPC ODREĐEN PRITVOR Oglasila se Eparhija raško-prizrenska povodom incidenta u Prizrenu

Izvor: Blic, 25.Feb.2024

Eparhija raško-prizrenska oglasila se povodom današnjeg incidenta u Prizrenu u kom je napadnut sveštenik i osudila ga. Jutros se oko 8.45 časova u centru Prizrena, ispred hotela Teranda, dogodio incident kada je jedan kosovski Albanac okačio zastavu OVK na prednji deo autobusa, a zatim krenuo da...

Nastavak na Blic...

Incident u Prizrenu sa autobusom Jedinstva iz Vranja: Napadnut i sveštenik

Izvor: OkRadio.rs, 26.Feb.2024, 11:05

U centru Prizrena, ispred hotela Teranda, u nedelju se dogodio incident kada je jedan kosovski Albanac okačio zastavu OVK na prednji deo autobusa Kavim Jedinstva iz Vranja, a zatim krenuo da verbalno provocira hodočasnike iz centralne Srbije. Hodočasnici su došli u Prizren autobusom vranjskih registracija...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.