Nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ na pregledu zbog incidenta sa plutajućim dokom

Izvor: Vostok.rs, 30.Okt.2018, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ na pregledu zbog incidenta sa plutajućim dokom

Nosač aviona "Admiral Kuznjecov" je stigao u 35. brodski remontni zavod u blizini Murmanska radi pregleda i eventualne popravke nakon incidenta sa plivajućim pristaništem u 82. brodogradilištu, saopšteno je za RIA Novosti u centru za popravku brodova "Zvezdočka".
Brod je dovežen u pristanište u šest sati. Sada trup broda ispitivaju stručnjaci. "Do sada nisu identifikovani nikakvi problemi, a incident neće uticati na vreme popravke broda", rekao je izvor iz agencije. Ranije je predstavnik 82. brodogradilišta rekao da su u Murmansku, zbog nestanka struje, tankovi jednog od najvećih plutajućih dokova, PD-50, bili napunjeni vodom, nakon čega je iznenada potonuo. Na ovom pristaništu popravljan je nosač aviona "Admiral Kuznjecov", koji nije pretrpeo štetu u incidentu. Nije bilo žrtava, ali su povređena četiri radnika koja su dobila hipotermiju. PD-50 je izgrađen 1980. godine u Švedskoj po nalogu Sovjetske mornarice. Dizajniran je za popravku velikih brodova i podmornica, uključujući i "Admirala Kuznjecova" i tešku nuklearnu krstaricu "Petra Velikog".   Na "Admiralu Kuznjecovu" se inače planira remont, a koji treba da bude završen do 2021. godine.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.