Makedonija: Albanka pretučena motkama

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2012, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Albanka pretučena motkama

Novi incident zabeleženi su tokom vikenda u Skoplju. Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je povređeno pet osoba. Lider opoziciona albanske partije, Menduh Tači tvrdi da je Makedonija eksperimentalna država u kojoj su "Albanci sistematski ubijani i mučeni".

Agencija Makfaks prenosi da se prvi napad desio juče nešto posle ponoći u skopskom naselju Aerodrom kada su četiri mladića starosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << između 16 i 20 godina bez razloga napala dva čveka stara 34 i 44 godine koji su prebačeni u Urgentni centar, a potom pušteni na kućno lečenje.

Drugi inceident desio se kod skopske železničke stanice kada je grupa mladića premlatla ženu. Nesrećnu prolaznicu su tukli motkama i nogama i odmah zatim pobegli.

Treći napad dogodio se oko podne u naselju Kair gde je 25-godišnji mladić napao dvojicu mladića starosti 16 i 24 godine, udarajući ih pesnicama i šutirajući ih u glavo i telo. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je napadač albanske nacionalnosti. Mladići su počeli da beže ka jednoj zgradi, ali ih je napadač sustigao i ponovo poceo da ih bije, pa potom pobegao.

Istovremeno, lider druge po snazi albanske partije, Demokratske partije Albanaca, Menduh Tači je izjavio da je Makedonija "eksperimentalna država u kojoj su Albanci i dalje žrtve ubijanja i mučenja".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.