Opet napad u Skoplju

Izvor: RTS, 19.Mar.2012, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet napad u Skoplju

Novi incident u Makedoniji. Nepoznata lica napala ženu u autobusu. Lider najveće opoziciona albanske partije, Menduh Tači, tvrdi da je Makedonija eksperimentalna država u kojoj su "Albanci sistematski ubijani i mučeni".

Broj incidenata u Makedoniji naglo je opao pošto je policija na ulice izvela značajno ozbiljniji broj policajaca, ali je grupa neidentifikovanih mladića uspela da napravi novi skandal i premlati ženu kod skopske železničke stanice.

Nesrećnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prolaznicu tukli su motkama i nogama i odmah zatim pobegli.

Istovremeno, lider druge po snazi albanske partije, Demokratske partije Albanaca, Menduh Tači izjavio je da je Makedonija "eksperimentalna država u kojoj su Albanci i dalje žrtve ubijanja i mučenja".

Tači je, slično kao njegov prezimenjak sa Kosova Hašim Tači, rekao da bi u slučaju promene granica na Balkanu bilo dobro da svi Albanci žive u jednoj državi, pošto bi to bilo "ispunjenje istorisjkog sna i želje Albanaca".

"Sklopili smo Ohridski dogovor, ali je taj sporazum degradiran i skrajnut... Ovaj dogovor je mrtav, jer je vreme za njegovo ispunjavanje prošao još 2004. godine. U Makedoniji nema institucionalne konsolidacije među Albancima i Makedoncima", rekao je Tači televiziji "Ora njuz".

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: Albanka pretučena motkama

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2012

Novi incident zabeleženi su tokom vikenda u Skoplju. Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je povređeno pet osoba. Lider opoziciona albanske partije, Menduh Tači tvrdi da je Makedonija eksperimentalna država u kojoj su "Albanci sistematski ubijani i mučeni"...Agencija Makfaks...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.