Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka učenice o incidentu u OŠ "Kralj Aleksandar Prvi": Niti sam nenajavljeno došla, niti sam propitivala đake, niti je moj suprug pretio učiteljici

Ivana S., majka učenice četvrtog razreda OŠ "Kralj Aleksandar Prvi", koja je, navodno, sredinom decembra upala na čas i rešetala učiteljicu i decu pitanjima o svojoj ćerki, ističe da je do incidenta došlo, ali pod potpuno drugačijim okolnostima.

- Dan pre tog događaja, moja ćerka se vratila uplakana iz škole zbog načina na koji su se drugarice iz odeljenja ponele prema njoj. Zvala sam njihove roditelje, a potom i učiteljicu, kako bi se to rešilo i ona me je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pozvala da dođem sutradan na prvi čas da popričamo - počinje Ivana S. priču o tome šta se zapravo dogodilo 14. decembra.

Ona tvrdi da su priče o tome da je ona upala na čas i vikala, da su deca od straha povraćala, a da je njen suprug iznenada pretio učiteljici, netačne.

- Učiteljica me je uvela na čas, postavila za katedru, predstavila me deci kojoj se uopšte nisam obraćala. Možda smo nas dve imale polemiku, ali ne povišenog tona. Štaviše, učitejlica ima tu praksu da podigne jedno dete, pa mu postavi pitanje, a onda i druge pita da li je ono u pravu, tako da je ona propitivala decu. Da sam zaista bila postupala kao što se priča, zar ne bi bilo obavešteno obezbeđenje, zar deca ne bi javila svojim roditeljima - pita ona.

Nakon što je, kako kaže, nezadovoljna izašla iz učionice "jer ju je učiteljica ubeđivala da joj je dete patološki lažov", uputila se kod psihologa.

- Odjednom smo psiholog i ja čule neku viku i zatekle ispred učiteljicu i mog supruga kako upućuju ružne reči jedno drugom, ali daleko od toga da joj je on pretio da će pregaziti - ističe ova majka.

Sutradan je u školi organizovan sastanak kod direktora povodom ovog incidenta, na kojem je osim zaposlenih u školi bila i majka devojčice sa kojom je njena ćerka imala problem.

- Završio se tako što je učiteljica izletela, a zatim pozvala direktora dok smo još bili tu i rekla mu da mora na bolovanje, a ta majka se složila sa mnom da je za četiri godine koliko su deca kod nje, bilo mnogo njenih propusta - kaže Ivana S.

Ona objašnjava da su u pozadini celog slučaja zapravo višegodišnji problemi sa učiteljicom.

- Od prvog razreda ona se neadekvatno ponaša prema mojoj ćerki, čak je i drugu decu okrenula protiv nje. Trebalo je da je prebacim u drugo odeljenje, to mi je najveća greška. Jednom ju je učiteljica čak ščepala za lice, urezali su joj se nokti u obraze. O ocenama da ne pričam, nikad joj ne bi dala da bude odlična - nabraja Ivana S.

Ona kaže da su zbog događaja od 14. decembra roditelji podneli krivičnu prijavu protiv nje, kao i da je išla da da izjavu.

- O celoj situaciji obavestila sam i ministra i Sekretarijat za obrazovanje i prosvetnu inspekciju, koja je po mom pozivu bila u školi. Pokrenula sam i tužbu protiv učiteljice - ističe revoltirana majka.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.