Kuršumlija: Albanci pucali na šumare

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2013, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Albanci pucali na šumare

Grupa Albanaca s kosmetske strane administrativne linije, otvorila je u petak ujutru, pucnjavu iz vatrenog oružja na radnike preduzeća „Srbijašume„ koji su bili na proceni štete od ilegalne seče šume u kuršumlijskom selu Trmka. Po rečima, Nebojše Mihovilovića, direktora Šumskog Gazdinstva „Toplica“ u Kuršumliji koje radi u okviru preduzeća „Srbijašume“ incident, u kome srećom nema povređenih, dogodio se na administrativnoj liniji sa Kosovom. - Dok su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nalazili na terenu, gde su pokušavali da procene štetu koju su izazvale šumokradice, nepoznata lica sa područja Kosmeta otvorila su vatru na četvoricu naših radnika - ističe direktor Mihovilović, dok radnici koji su se nalazili na zadatku kažu da je pucnjava trajala desetak minuta i da je osim rafalne na njih otvorena i pojedinačna paljba, najverovatnije iz pištolja. - Radnici kuršumlijskog preduzeća, odnosno šumari i predstavnik preduzeća „Srbijašume„ zaklonili su se srećom iza stabala i uspeli su, iako su meci fijukali oko njih, da se povuku u unutrašnjost kuršumlijske opštine - saznajemo iz policijskih izbora. Međutim, iako je policija obavila uviđaj nikoga nije zatekla na mesta gde se dogodio napad, a u Šumskom Gazdinstvu „ Toplica“ u Kuršumliji ističu da ovo nije jedinstven slučaj da Albanci šumokradice otvaraju vatru na radnike ovog preduzeća, ali i meštane koji se zateknu u blizini prilikom njihove ilegalne seče šume u državnom i privatnom vlasništvu na području kuršumlijske opštine. - Samo u toku prošle godine šumokradice sa Kosova ilegalno su posekle 12,5 hiljada kubika drva pri čemu se šteta u poslednje dve godine pričinjena našem preduzeću procenjuje na 50 miliona dinara - ističe direktor Mihovilović i naglašava da je psolednjih meseci krađa šume od strane Albanaca sa Kosmeta na području adinistrativne linije intenzivirana. POJAČANA KRAĐA U poslednjih nekoliko dana pripadnici policije uhapsili su nekoliko Albanaca sa Kosmeta zbog ilegalne seče šume na teritoriji kuršumlijske opštine, pri čemu su u jednom slučaju zaplenjeni i „rekviziti“ za seču drva odnosno motorna testera i traktor. Inače, kako svedoče meštani kuršumlijskih sela krađa šume kako u državnom tako i privatnom posedu „pojačana“ je krajem leta i u jesen, a pre par meseci u kušumlijskom selu Borovac došlo je do oružanog sukoba pripadnika žandarmerije koji obezbeđuju administrativnu liniju i albanskih šumokradica sa Kosova. Sukob je trejao više pod pola sata, a u incidentu su ranjena šestorica Albanaca sa Kosmeta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Albanci pucali na radnike "Srbijašume“!

Izvor: Press, 06.Okt.2013

Incident se dogodio u petak uveče, a Mihovilović je Tanjugu rekao da ovo nije prvi put da Albanci pucaju na šumare koji obilaze šumu u blizini administrativne granice.. "Naši radnici su hteli da procene štetu koja je pričinjena tokom prethodnih krađa šume od strane Albanaca. Bili su već pri...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.