Kuršumlija: Albanci pucali na šumare

D. Zečević

05. 10. 2013. u 23:23

Albanci sa Kosmeta pucali na radnike preduzeća „Srbijašume“ u kuršumlijskom selu Trmka. Rafalna i pojedinačna pucnjava trajala je oko pola sata ali srećom nije bilo povređenih...

Grupa Albanaca s kosmetske strane administrativne linije, otvorila je u petak ujutru, pucnjavu iz vatrenog oružja na radnike preduzeća „Srbijašume„ koji su bili na proceni štete od ilegalne seče šume u kuršumlijskom selu Trmka.

Po rečima, Nebojše Mihovilovića, direktora Šumskog Gazdinstva „Toplica“ u Kuršumliji koje radi u okviru preduzeća „Srbijašume“ incident, u kome srećom nema povređenih, dogodio se na administrativnoj liniji sa Kosovom.

- Dok su se nalazili na terenu, gde su pokušavali da procene štetu koju su izazvale šumokradice, nepoznata lica sa područja Kosmeta otvorila su vatru na četvoricu naših radnika - ističe direktor Mihovilović, dok radnici koji su se nalazili na zadatku kažu da je pucnjava trajala desetak minuta i da je osim rafalne na njih otvorena i pojedinačna paljba, najverovatnije iz pištolja.

- Radnici kuršumlijskog preduzeća, odnosno šumari i predstavnik preduzeća „Srbijašume„ zaklonili su se srećom iza stabala i uspeli su, iako su meci fijukali oko njih, da se povuku u unutrašnjost kuršumlijske opštine - saznajemo iz policijskih izbora.

Međutim, iako je policija obavila uviđaj nikoga nije zatekla na mesta gde se dogodio napad, a u Šumskom Gazdinstvu „ Toplica“ u Kuršumliji ističu da ovo nije jedinstven slučaj da Albanci šumokradice otvaraju vatru na radnike ovog preduzeća, ali i meštane koji se zateknu u blizini prilikom njihove ilegalne seče šume u državnom i privatnom vlasništvu na području kuršumlijske opštine.

- Samo u toku prošle godine šumokradice sa Kosova ilegalno su posekle 12,5 hiljada kubika drva pri čemu se šteta u poslednje dve godine pričinjena našem preduzeću procenjuje na 50 miliona dinara - ističe direktor Mihovilović i naglašava da je psolednjih meseci krađa šume od strane Albanaca sa Kosmeta na području adinistrativne linije intenzivirana.


POJAČANA KRAĐA

U poslednjih nekoliko dana pripadnici policije uhapsili su nekoliko Albanaca sa Kosmeta zbog ilegalne seče šume na teritoriji kuršumlijske opštine, pri čemu su u jednom slučaju zaplenjeni i „rekviziti“ za seču drva odnosno motorna testera i traktor. Inače, kako svedoče meštani kuršumlijskih sela krađa šume kako u državnom tako i privatnom posedu „pojačana“ je krajem leta i u jesen, a pre par meseci u kušumlijskom selu Borovac došlo je do oružanog sukoba pripadnika žandarmerije koji obezbeđuju administrativnu liniju i albanskih šumokradica sa Kosova. Sukob je trejao više pod pola sata, a u incidentu su ranjena šestorica Albanaca sa Kosmeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Pera

06.10.2013. 00:31

Nesposobna drzava, nesposobna I korimpirana policija a o sumarima da ne pricamo. To je istina a ne ONI kradu a mi smo zrtve.

zoks

06.10.2013. 12:57

@Pera - Srbija je izgubila drzavnost dolaskom komunista na vlast 1945 godine!Znas li da je u periodu od 1945-1990 godine ubijeno167 pripadnika vojske Jugoslavije,sto vojnika sto oficira i podoficira, od strane siptara sa njihove strane,iz Albanije?I nikada komunjare nisu uputile demars ili nesto slicno toj skalameriji od nazovi drzave Albanije!

Pera

06.10.2013. 16:21

@Pera - ....nametnuta komunisticka ideologija je uvek bilo orudje onih kojima je sluzilo da se domognu tudjih vrednosti. To je opste poznato narocito u slovensko ( srbskom) bicu. Ovde se radi o domacim kojima Siptari placaju ispod zita da bi sekli I unistavali. Pucnji su samo poruka da su oni svoj deo obavili I da nemozes Imati jare I pare.

srb

06.10.2013. 05:45

Moze im se,kad nema vojske i policije da cuvaju granicu,ali ih zato ima 6000 za paradu ponosa!Pokazuju onoliko oruzja i silu na dan vojske i policije,a nema ih nigde!

Slobodan

06.10.2013. 08:20

Kada je policija nesposobna da obezbedi Srbske granice sto se ne uvede ponovo vojska koja je od kako je sveta i veka to radila.Kada ce jednom neko u Srbiji odgovarati za svoju nesposobnost koja ostecuje privatnu ili drzavnu imovinu.

Kadu

06.10.2013. 12:24

@Slobodan - Slobodane ne mesaj babe i zabe, ovo nije granica niti ce to ikada biti.

baba Simana

06.10.2013. 09:29

Da mobilisemo lovce posto vojska i policija nisu u stanju da zastite narod i drzavu.

CENAISTINE

08.10.2013. 11:46

A dje su MIGovci? 1 Milijardu na igracke koje nikad nece nikom pomoci sem Rujki koji ce sebi da kupi lepu dacu na Francuskoj ili Crnogorskoj Rivijeri.. a granice.. a sta je to. Skadar, Kosovo, Crna Gora, Vojvodina, Sandzak, Bosna.. a? Ali zato "..lete stuke lete avioooniii" lele, to vise nije "neki" incident nego zakleti IDIOTLUK I kriminalna inkompetentnost smeniti odgovorne pod hitno jer ovo izgleda kao kad bi dali bolnicu malom Perici da se igra "lekara". 1 milijarda za MIGove a granice nita