Ko je kriv za krvoproliće na severu Gaze? Oglasila se izraelska vojska

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 23:16

Ko je kriv za krvoproliće na severu Gaze? Oglasila se izraelska vojska

Izraelska vojska (IDF) je danas najavila iscrpnu i istinitu istragu o smrti više od 100 Palestinaca koji su ove nedelje čekali humanitarnu pomoć na severu Gaze.

"Istražujemo ovaj incident, imamo svu dokumentaciju koja nam je potrebna da bismo sproveli iscrpnu, istinitu istragu o činjenicama o ovom incidentu i iznećemo naše nalaze. To je bila humanitarna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacija koju smo vodili i tvrdnja da smo namerno napali konvoj i namerno povredili ljude je potpuno neosnovana“, rekao je portparol IDF Danijel Hagari novinarima u Tel Avivu.

On je dodao da je to četvrta takva operacija na tom području, prenosi Rojters.

Zdravstvene vlasti Gaze saopštile su da je 118 ljudi ubijeno u incidentu u četvrtak, pripisujući odgovornost za masakr izraelskoj vojsci. Izrael je osporio te cifre i rekao da je većina žrtava pregažena dok je masa pokušala da stigne do kamiona sa humanitarnom pomoći. Izraelski zvaničnik je rekao da su vojnici "u ograničenom odgovoru" pucali na gomilu za koju su smatrali da predstavlja pretnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelska istraga pogibija u humanitarnom konvoju u Gazi: Najviše žrtava stampeda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2024, 13:16

Izraelska vojska je, na osnovu preliminarne istrage pogibije Palestinaca koji su čekali humanitarnu pomoć, utvrdila da izraelske snage nisu napale palestinske civile i da je većina njih poginula u stampedu, saopštio je danas portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.