Kamenovan kombi koji prevozi Srbe

Izvor: RTS, 30.Sep.2013, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenovan kombi koji prevozi Srbe

U selu Suvi Do, u delu koji je nastanjen Albancima, kamenovan kombi koji prevozi Srbe do Kosovske Mitrovice. Niko nije povređen. Cilj napada je da Srbi ne izađu na izbore, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kombi vozilo koje prevozi Srbe na relaciji Suvi Do - Kosovska Mitrovica kamenovano je danas oko 12 sati u delu sela koji je nastanjen Albancima.

Vozač kombija Milan Marković izjavio je Tanjugu da se incident dogodio nešto posle 12 sati, da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozilu bilo petoro putnika, ali da niko od njih nije povređen.

"Na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta, a kombi je kamenovan u blizini škole u delu sela koje nastanjuju Albanci", objasnio je Marković.

Ovo nije prvi slučaj napada na autobuse i kombi vozila koja prevoze Srbe, kaže Marković i napominje da je slučaj prijavio kosovskoj policiji.

Suvi Do je multietničko selo u kojem živi oko 200 Srba, a od Kosovske Mitrovice udaljeno je nekoliko kilometara.

Nedavno je u ovom selu sredstvima opštine Kosovska Mitrovica izgrađena stambena zgrada u kojoj žive Srbi.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je kamenovanje kombija koji je prevozio Srbe iz Suvog Dola do Kosovske Mitrovice, ocenjući da je gotovo svakodnevno nasilje u Pokrajini usmereno ka rušenju svega što je dogovoreno i postignuto Briselskim sporazumom i zastrašivanju Srba pred izbore.

Današnje kamenovanje kombija ima za cilj zastrašivanje Srba i njihovo odustajanje od izlaska na predstojeće lokalne izbore u Pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije koja je zatražila od nadležnih da se vinovnici tog i svih drugih zločina na Kosmetu hitno pronađu i kazne.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kamenovano kombi vozilo sa Srbima u blizini Mitrovice

Izvor: Večernje novosti, 30.Sep.2013

KOSOVSKA MITROVICA - Kombi vozilo koje prevozi Srbe iz Suvog Dola do Kosovske Mitrovice i nazad kamenovano je danas oko podne u delu sela koji je nastanjen Albancima. Vozač kombija Milan Marković izjavio je Tanjugu da se incident dogodio nešto posle 12 časova, da je u vozilu bilo petoro putnika,...

Nastavak na Večernje novosti...

Kamenovan kombi koji prevozi Srbe

Izvor: RTS, 30.Sep.2013

U selu Suvi Do, u delu koji je nastanjen Albancima, kamenovan kombi koji prevozi Srbe do Kosovske Mitrovice. Niko nije povređen. Cilj napada je da Srbi ne izađu na izbore, saopštila je Kancelarija za KiM...Kombi vozilo koje prevozi Srbe na relaciji Suvi Do - Kosovska Mitrovica kamenovano je danas...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.