KOSOVSKA MITROVICA: Albanci kamenovali vozilo sa Srbima!

Izvor: Kurir, 30.Sep.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSOVSKA MITROVICA: Albanci kamenovali vozilo sa Srbima!

KOSOVSKA MITROVICA  - Kombi vozilo koje prevozi Srbe iz Suvog Dola do Kosovske Mitrovice i nazad kamenovano je danas oko podne u delu sela koji je nastanjen Albancima.

Vozač kombija Milan Marković izjavio je da se incident dogodio nešto iza 12 sati, da je u vozilu bilo petoro putnika, ali da niko od njih nije povređen.

“Na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta, a kombi je kamenovan u blizini škole u delu sela koje nastanjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Albanci,”- objasnio je Marković.

On je dodao da ovo nije prvi slučaj napada na autobuse i kombi vozila koja prevoze Srbe i da je slučaj prijavio kosovskoj policiji.

Selo Suvi Do je multietničko selo u kojem živi oko 200 Srba i koje je od Kosovske Mitrovice udaljeno par kilometara.

Nedavno je u ovom selu sredstvima opštine Kosovska Mitrovica izgrađena stambena zgrada u kojoj su nastanjeni Srbi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kamenovan kombi koji prevozi Srbe

Izvor: RTS, 30.Sep.2013

U selu Suvi Do, u delu koji je nastanjen Albancima, kamenovan kombi koji prevozi Srbe do Kosovske Mitrovice. Niko nije povređen. Cilj napada je da Srbi ne izađu na izbore, saopštila je Kancelarija za KiM...Kombi vozilo koje prevozi Srbe na relaciji Suvi Do - Kosovska Mitrovica kamenovano je danas...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.