Incidenti na lokalnim izborima u Mionici

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incidenti na lokalnim izborima u Mionici

BEOGRAD - U mjestu Mionica u središnjoj Srbiji, gdje se u nedjelju održavaju lokalni izbori, došlo je do više incidenata.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je u prijepodnevnim satima u Mionici došlo do napada na trojicu aktivista Socijalističke partije Srbije (SPS), Srpske napredne stranke ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << SNS) i Demokratske stranke (DS) u tri različita slučaja, i istaknuo da je takvo ponašanje u izbornom danu nedopustivo.

Stefanović je u izjavi Tanjugu rekao da se, prema do sada raspoloživim informacijama, radi o nanošenju lakših tjelesnih povreda od strane nepoznatih osoba.

Kako je istaknuo, policija intenzivno radi na rasvjetljavanju sva tri slučaja, a u Mionicu je upućen i načelnik policijske uprave Valjeva.

"Upozoravam sve učesnike izbornog procesa u Mionici da će policija poduzeti najoštrije potrebne mjere da održi javni red i mir", rekao je Stefanović te dodao kako niko neće biti povlašten zbog pripadnosti bilo kojoj političkoj opciji.

Informacije koje dolaze iz stranačkih štabova su kontradiktorne. Tako iz DS-a navode da su aktivisti SNS-a pretukli kandidata DS-a za predsjednika opštine Mionica Milana Gavrilovića, dok SNS tvrdi da su aktivisti DS-a napali aktiviste SNS-a.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mionica:Stigli funkcioneri SNS i DS

Izvor: B92, 28.Dec.2014

Posle današnjih incidenata na vanrednim lokalnim izborima, u Mionicu su došli visoki stranački funkcioneri DS i SNS...Potpredsednik demokrata i šef njihovog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije Borislav Stefanović rekao je novinarima kako je neophodno da splasnu tenzije i da se smire strasti koliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.