Incident u Severnoj Mitrovici

Izvor: Studio B, 09.Apr.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Severnoj Mitrovici

Grupa Srba sprečila je danas pripadnike kosovske policije da postave stražarske kućice u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Incident se dogodio u neposrednoj blizini solitera u kojem je u nedelju ujutro u eksploziji bombe poginuo kosovski Albanac, a dvoje njegove dece povređeno.

Oko 13 časova u naselju "Tri solitera" u severnom delu Kosovske Mitrovice kosovska policija pokušala je da postavi stražarsku kućicu.

U tim trenucima začula se sirena >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za uzbunu nakon čega su se građani spske nacionalnosti okupili i razlupali jednu od dve kućice(kontejnera) koju su pripadnici kosovske policije dopremili iz južnog dela Mitrovice.

Srbi koji su sprečili postavljanje kućice i dalje se u grupama nalaze u blizni "Tri solitera".

Pripadnici kosovske policije povukli su se posle incidenta u južni deo grada.

U neposrednoj blizini nalaze se i prostorije srpske opštine gde je parkirano jedno vozilo lokalne kosovske policije, dok se drugo vozilo nalazi ispred solitera u kojem je pretprošle noći došlo do eksplozije.

Nakon eksplozije i pogibije Albanca u nedelju ujutro kosovski ministar policije Bajram Redžepi najavio je da će policijske patrole biti raspoređene u tom delu grada.

Dačić: Razgraničenje jedino rešenje za Kosovo

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponovio je danas da je jedino realno rešenje za Kosovo i Metohiju u razgraničenju teritorija i ocenio da u predizbonoj kampampanji osim njega niko ne govori o suštinskim pitanjima.

"Ostali Kosovo ne pominju dok su u kampanji jer nemaju vremena od obilazaka fabrika i preduzeća. Čudi me samo odakle smo u ovakvoj krizi ako ih imamo toliko", rekao je Dačić novinarima na proslavi devetogodišnjice Uprave za obezbeđenje pojedinih ličnosti i objekata.

Dačić je istako da Srbija treba da štiti svoj narod, a da je sve ostalo politika.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi u Mitrovici razlupali stražarsku kućicu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Apr.2012

Grupa Srba sprečila je danas kosovske policajce da postave stražarske kućice u severnom delu Kosovske Mitrovice, u naselju Tri solitera.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Incident u Severnoj Mitrovici

Izvor: RTV 5, 09.Apr.2012

Oko 13 časova u naselju "Tri solitera" u severnom delu Kosovske Mitrovice kosovska policija pokušala je da postavi stražarsku kućicu...U tim trenucima začula se sirena za uzbunu nakon čega su se građani spske nacionalnosti okupili i razlupali jednu od dve kućice(kontejnera) koju su pripadnici...

Nastavak na RTV 5...

Dopremanje kontejnera u Resnik uz asistenciju policije

Izvor: Studio B, 09.Apr.2012

Posle jučerašnjeg incidenta zbog naseljavanja 20-tak romskih porodica u blizini Resnika, u tom naselju danas je bilo mirno...Dopremanje kontejnera na mesto gde će biti smeštene romske porodice nastavljeno je uz asistenciju policije, čiji su pripadnici raspoređeni i na ulazu u Resnik...Kako javlja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.