Incident na Niškom univerzitetu: Šarčević novinarima rekao da nisu normalni

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2020, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na Niškom univerzitetu: Šarčević novinarima rekao da nisu normalni

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prekinuo je danas konferenciju za novinare na Niškom univerzitetu nakon što su mu novinari televizije N1 i Južnih vesti postavili pitanja u vezi sa razrešenjem dekana tri niška fakulteta, a na njihovo insistiranje da dobiju odgovor, rekao im je: "Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste".

Šarčević je pre toga negirao da je novinarima tih medija još prošle godine obećao odgovor o razrešenju tri dekana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zbog korupcije.

"Nisam vam obećao i nemojte da budete "navalantni" jer nećete dobiti odgovor nikad više", rekao je Šarčević vidno iznerviran.

Nakon što su novinari nastavili da insistiraju na odgovoru, Šarčević je nastavio razgovor u istom tonu.

"Zašto mi gurate to (mikrofon) u oči? Sklonite to da ne budem ja siledžija. Sramota ljudi, gde ste to naučili", izjavio je pre ulaska u salu Univerziteta.

Šarčević je na Niškom univerzitetu prisustvovao skupu na kojem je predstavljen okvir za izradu Strategije obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine, za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja.

Pitanje koje ga je razljutilo odnosilo se na to što su dekani Fakulteta umetnosti, Građevinsko-arhitektonskog i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu ostali na funkcijama i nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije donela rešenja o njihovom razrešenju.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar prosvete umesto odgovora vređao novinare i gurnuo mikrofon

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2020

"Pa dobili bi odgovor da ste normalni, a niste" - poručio je ministar prosvete Mladen Šarčević novinarima Južnih vesti i N1 koji su insistirali da im odgovori na pitanja o smeni dekana tri niška fakulteta koju je prošle godine najavio, nakon rešenja Agencije za borbu protiv korupcije. Sada ministar...

Nastavak na JužneVesti.com...

Ministar prosvete Srbije vređao novinare

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2020

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prekinuo je obraćanje predstavnicima medija na Niškom univerzitetu nakon što su mu novinari televizije N1 i niškog portala Južne vesti postavili pitanja u vezi sa razrešenjem dekana tri niška fakulteta. Na njihovo insistiranje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.